Glade operettetoner og glade legatmodtagere

Det var to meget glade og taknemmelige legatmodtagere, som i lørdags fik overrakt Køge Kultur Fonds anerkendelses- og hæderslegater i form af 10.000 kr. med et tilhørende diplom.  Formanden for kulturfonden, John Nørbjerg, kaldte den 20-årige Andreas Thrane Sørensen og den 21-årige Ida Frederike Vermehren på scenen, hvor han – foruden legatet – gav publikum og legatmodtagerne en begrundelse for kulturfondsbestyrelsens valg.

Andreas er på en karrierevej, som hedder klassisk pianist. Han har studeret på Musikalsk Grund Kursus i Køge, hvor han opnåede højeste karakter og imponerende udtalelser.  Andreas studerer nu på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han har vundet 1. pris og talentpris i konkurrencen ”Unge Spiller klassisk”, og han drømmer om at komme til at studere i udlandet og spille en masse steder i den store verden.

Ida afsluttede efter 3 års studier Musikalsk Grundkursus i Køge i sommeren 2015. Hun søger nu ind på musikkonservatoriet.  Ida er sangerinde, sangskriver og guitarist, og hun blev allerede i 2010 udvalgt af P-3 ”Karrierekanonen” til at give koncert med egne sange, og mange af hendes hits ligger allerede på YouTube.

Aulaen på Køge Handelsskole var fyldt til sidste plads, og publikum viste tydeligt deres begejstring for de to unge mennesker, som begge fik lov til at give musikalske eksempler på deres kunnen.  Andreas spillede et ”anderledes” stykke musik – ”Fra Insektarium BVN 134 ”9 fikserbilleder for klaver” - komponeret af Rued Langgaard i 1917, og Ida gav sammen med sit band nogle meget smukke eksempler på sin songwriter-kunnen, sin vokal og sit guitarspil.

Kulturfondsbestyrelsen glæder sig til at følge begge de unge menneskers videre karriere.

Greve Harmoniorkester og dirigenten Erik Jørgensen præsterede – sammen med det evigt flirtende operettepar, tenoren Thomas P. Koppel og sopranen Cecilia Lindwall – en festlig og overdådig koncert
Publikums stående og bragende klapsalver fik næsten taget til at løfte sig.
En perfekt ramme om legatuddelingen.


   

Operettesolisterne Cecilia Lindwall og Thomas P. Koppel havde publikum i deres hule hånd

   

Kulturfondsformand John Nørbjerg bød velkommen til publikum og overrakte legater til de unge musikalske talenter

 

Pianisttalentet Andreas Thrane Sørensen valgte at præsentere sit talent ved at spille et anderledes og meget svært stykke musik. Han lykkedes tilfulde.

Ida Frederike Vermehren tog publikum med storm, da hun med sin fine, klare, bløde stemme sang - og spillede - sine egne sange

Ida Frederike Vermehren blev bakket op af sit band - (Trommeslageren sidder uden for billedet)

Ændret 10. september 2015 23:44