Chefen for lokalarkiverne i Køge Kommune får bestyrelsespost i Køge Kultur Fond

Lederen af Køge Arkiverne, Birte Broch, tiltræder pr. 1. november 2015 posten som fondsbestyrelsesmedlem i Køge Kulturfond.  Posten blev ledig for et par måneder siden, da bestyrelsesmedlem og tidligere formand, Svend Aage Nielsen, efter 11 år i bestyrelsesarbejdet trak sig fra posten for at hellige sig sit otium.

Birte Broch - cand. mag.  med hovedfag i historie - er et kendt ansigt i Køge-området. Hun er stærkt forankret i lokalområdet, som hun holder meget af men er samtidigt orienterer mod fjernere egne, hvor hun og hendes mand har en særlig interesse for det tidligere Dansk Vestindien.
Birte Broch har taget initiativ til utallige projekter med fokus på formidling af den lokale historie til alle aldersgrupper. Hun er blandt andet hovedredaktør af ”Køge Studier” og serien ”Hit med Historien”.

Fondsbestyrelsen har været meget omhyggelig i udvælgelsen af det nye bestyrelsesmedlem, og vurderer Birte Brochs lokale netværk som meget omfattende og blandt andet med et indehold af samarbejder på kryds og tværs af områdets mange foreninger og institutioner.
Lige nu er arkiverne i øvrigt særdeles aktive i det dansk-svenske udviklingsprojekt ”Historie uden grænser”, Derudover er Birte Broch stærkt involveret i en stor organisationsforandring.

Musik og andre former for kultur spiller også en stor rolle i Birte Brochs liv. Hun og hendes mand er ofte at finde i museer og koncertsale, og hun når - meget apropos - at træde ind i bestyrelsesarbejdet netop som Køge Kultur Fonds koncert og legatuddeling skal finpudses.
Lørdag den 15. november 2014 kl. 15 går 40 musikere fra Greve Harmoniorkester på scenen i aulaen på Køge Handelsskole, Lyngvej 19. Her vil musikerne sammen med dirigenten, Erik Jørgensen, give den musikalske ledsagelse til de to vidunderlige solister – blandt andet kendt fra den kongelige operascene. Det er sopranen Pernille Bruun og tenoren Thomas P. Koppel, dervil præsentere publikum for blandt andet  sange fra operetterne "Den glade Enke", "Wienerblod" og "Czardasfyrstinden".

Birte Broch

 

Ændret 16. september 2014 08:47