Royale, gyldne håndtryk ved kulturfondskoncert på handelsskolen

Lørdag d. 9. november 2013 trådte Hendes Højhed Prinsesse Alexandra zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg (Prinsesse Benediktes datter) op på den store scene i aulaen på Køge Handelsskole på Lyngvej.
Prinsessen er protektor for Køge Kultur Fond og skulle overrække kulturfondens legater på hver 10.000 kr. til 3 lokale musiske talenter.

Det første legat gik til den kun 14-årige Alexander Grandal Hansen-Schwartz, som flere betegner som et kommende musikalsk geni.  Han har siden 8 års-alderen spillet på sin fagot, som han håndterer på et højt niveau, der slet ikke svarer til hans unge alder.
Det andet legat gik til den 19 årige Freja Arendt, som spiller obo, og som også har et stort musikalsk talent og allerede optræder med forskellige kammerensembler på Sjælland.
Både Freja og Alexander får deres uddannelse på MGK (Musikalsk Grund Kursus).

Den tredje legatmodtager blev det nye billedkunstnertalent - den 43-årige dansk-armenske Nelli Grigorian fra Herfølge. I 2012 viste hun for første gang offentligt lidt af sin produktion. For snart 20 år siden flygtede hun sammen med sin mand og 2 børn fra det ustabile Armenien. Hun oplevede at miste næsten alt, men er faldet til ro og har fået et godt liv i Danmark - som gav hende nyt mod på livet. Gennem sine penselstrøg udtrykker hun sine barske oplevelser om angst, sorg, glæde. Netop nu er nogle af hendes billeder med på ”Folkeudstillingen i Borup Kulturhus”.

Legatuddelingen var pakket ind i en flot koncert med sange og melodier hentet fra de store amerikanske musicals. 45 musikere fra Greve Harmoniorkester under ledelse af dirigent Erik Jørgensen leverede musikken, og vokalerne blev leveret af to solister hentet fra den kongelige operascene – sopranen Signe Asmussen og barytonen Per Høyer.

Handelsskolens aula var fyldt til bristepunktet med glade publikummer.  Flaget var hejst og den røde løber var lagt ud, da prinsessen i ”Krone 10” rullede op foran skolens indgang.  Handelsskolens økonomisk-politiske chef, Finn Arvid Olsen tog sammen med kulturfondens formand, John Nørbjerg imod prinsessen, som blandt andet blev modtaget med den traditionelle blomsterbuket.

Da prinsessen gik op gennem aulaen, rejste publikum sig op, og orkesteret spillede ”Prinsessemarch” – komponeret af orkesterdirigent Kristian Bennike.  Marchen er skrevet til prinsessen og spillet første gang ved en kulturfondskoncert for ca. 14 år siden.

Forud for koncerten havde prinsessen og kulturfondsbestyrelsen aflagt besøg på byens gamle herresæde – Gammel Kjøgegaard – hvor direktør PF Collet og fru Ulla tog imod og viste rundt.

Reception for prinsessen

Prisoverrækkelse

Feststemt publikum

Alexander Grandal Hansen-Schwartz

Signe Asmussen (sopran) og Per Høyer (baryton)

Dirigent Erik Jørgensen med Greve Harmoniorkester

Ændret 17. november 2013 13:30