Køge Kulturfond klar med ny, festlig koncert

Lørdag den 17. november 2012 bliver en herlig eftermiddag, hvor Køge Kultur Fond igen arrangerer en festlig opera-, operette- og musicalkoncert på Hotel Hvide Hus i Køge.
45 musikere fra Greve Harmoniorkester under ledelse af dirigenten, Erik Jørgensen, giver operasolisterne, sopranen Signe Asmussen og tenoren Thomas Peter Koppel den musikalske ledsagelse.

Signe Asmussen er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.  Med en forkærlighed for lied'en som enkelt udtryksmiddel har favoritdisciplinen altid været lied-koncerter, som bringer hende tæt på publikum.  Lied er den tyske betegnelse for kunstvisetradition hvor der lægges vægt på musikken, især med komponister fra det 19. århundrede, som Schubert og Strauss.  Med et enormt og alsidigt repertoire er Signe Asmussen en af landets mest efterspurgte lied-fortolkere.  Hendes utrættelige indsats for lied'ens udbredelse indbragte hende i 2009 den prestigefyldte Aksel Schiøtz-pris. 

Thomas Peter Koppel er, som navnet antyder, ud af en anerkendt musikalsk familie.  Stod allerede som 8-årig på de skrå brædder i Gianni Schicchi på Sydney-Operaen.  Den egentlige debut fandt sted i 1994 i Frimurerlogen i København som Tamino i Tryllefløjten med Det Unge Operacompagnie.  Gennembruddet fulgte med Alfred i Flagermusen ved genåbningen af Det Ny Teater og senere med Camille de Rosillon i Den Glade Enke samme sted.

Greve Harmoniorkester sørger for at operasolisterne får en særdeles kvalificeret musikledsagelse.  Greve Harmoniorkester er meget efterspurgt og samler mange tilhørere.  Orkesteret har modtaget kulturpriser og vundet flere konkurrencer i ind- og udland - herunder også danmarksmesterskabet for harmoniorkestre.  Dirigent Erik Jørgensen, der indtil udgangen af sidste år var leder af Greve Musikskole, har startet orkesteret – helt tilbage i 1973.  Han er en meget anerkendt dirigent, som har modtaget ”Roskilde Amts Musikpris”. 
Erik Jørgensen er i øvrigt også dirigent for Hjemmeværnets Musikkorps i København.

Koncerten varer ca. 2,5 time inklusive ½ times pause.  Traditionen tro uddeler Køge Kulturfond inden pausen legater til unge Køge-talenter eller andre, der fortjener en anerkendelse for stort lokalt kulturelt arbejde.  Køge Kultur Fonds protektor Hendes Højhed Prinsesse Alexandra zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg er inviteret til at forestå legatoverrækkelsen til de unge talenter.

Hotel Hvide Hus og en række andre sponsorer sikrer det økonomiske grundlag for koncerten, hvilket er medvirkende til, at Køge Kulturfond kan uddele legater til de unge Køge talenter.

Billetterne til kulturfondens opera- og operettekoncert er allerede sat til salg på www.billetlugen.dk men kan også købes hos Køge Boglade i Brogade 15, Køge. 
Prisen er 220 kr. inkl. gebyr og inkl. et glas vin i pausen.


Sopranen Signe Asmussen


Tenoren Thomas Peter Koppel


Åbnes i nyt vindue 

Billeder fra koncerten
 

Ændret 20. november 2012 10:51