Vidunderlig koncert

Godt 60 tilhørere havde fundet vej til Køge Musikskole tirsdag den 15. maj, hvor det lokale cello-talent, Marie Louise Lind, om aftenen gav en intim-koncert i skæret af lysene fra en 5-armet kandelaber .

Marie Louise indfriede til fulde forventningerne, da hun på ekvilibristisk vis trakterede sin cello med lynhurtige fingersætninger og nænsomme buestrøg - og fik det smukkest ud af sit instrument. 

Ved koncerten blev der alene spillet musik, der var komponeret for cello.

Før pausen spillede supertalentet den komplette ”Cellosuite i G-dur” – med alle 6 musikstykker - af Johan Sebastian Bach.  Efter at publikum havde nydt et glas vin i pausen, fortsatte kunstneren først med 6 musikstykker af Benjamin Brittens Suite for ”Cello, opus 72” og sluttede af med ”3 Strophes Sur le Nom de Sacher” af Henri Dutilleux .

Formanden for Køge Kultur Fond, Svend Aage Nielsen, takkede Marie Louise Lind, fordi hun havde taget sig tid til at komme hjem fra Tyskland for at give koncerten.  Formanden konstaterede, at kulturfondsbestyrelsen så rigtigt, da den for 10 år siden plottede Marie Louise Lind ud som en af kulturfondens legatmodtagere .

Marie Louise kvitterede med en tak for legatet og en efterfølgende økonomisk støtte til indkøb af en cellobue.  Hun fortalte tilhørerne, at hun med intim-koncerten på musikskolen var tilbage i de lokaler, hvor grundlaget for hele hendes musikkarriere startede for godt 16 år siden .

Referent:  Bruno Juul, bestyrelsesmedlem Køge Kultur Fond


Cello-talentet Marie Louise Lind får blomster af kulturudvalgsformanden
 

Ændret 16. maj 2012 11:57