Unge mennesker fik hver 10.000 kr. af kulturfonden

Lørdag den 12. november 2011 fik tre unge musiske Køge-studerende et gevaldigt skulderklap samt hver 10.000 kr.

Køge Kultur Fond havde pakket legatuddelingen ind i en opera- og operettekoncert, og i forlængelse af koncertens 1. afdeling blev 3 lokale talenter kaldt på scenen af kulturfondens formand, Svend Aage Nielsen, som i sin velkomst videregav en hilsen og et tillykke fra kulturfondens protektor, Hendes Højhed Prinsesse Alexandra zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg.

Det første legat gik til Olivia Axelsen på 20 år. Olivia dyrker sang og går på 3. år på Musikalsk Grundkursus (MGK) i Køge. Olivia skriver også sine egne sange, og sangen skal være Olivias fremtid, hvor næste skridt er en Musikhøjskole i Sverige, hvor hun yderligere kan udvikle sit talent. 

Den næste legatmodtager var Rasmus Oppenhagen Krogh på 17 år. Rasmus er guitarstuderende på MGK i Køge og har været tilknyttet musikskolens musiklinie. Rasmus kører sideløbende en gymnasiel uddannelse på Køge Gymnasium. Han skriver også egne kompositioner, og vil i starten af 2012 gøre et forsøg på at komme ind og videreuddanne sig på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium .

Den tredje legatmodtager var den 20-årige Qamar uni nisa Sahibzada. Qamar går på Billedkunst Grundkursus (BGK) i Køge, hvor hun bl.a. demonstrerer et stort talent inden for animationsverdenen. Kurset foregår i regi af KØS (Skitsesamlingen) og har en stærk multimedieprofil. Det betyder at eleverne ud over at arbejde med klassiske teknikker, som tegning, grafik. mv. har mulighed for at arbejde med multimedier. Qamar er på vej til at placere sin fremtid inden for animationens muligheder, hvor hun stædigt og vellykket afprøver såvel sine udtryk som medier og teknikker. Qamar vil studere videre på en billedskole.

Legatoverrækkelsen og kulturfondskoncerten blev overværet af 350 tilhørere, og efter overrækkelsen gav Olivia og Rasmus sammen med et par musikalske venner nogle smagsprøver på deres musikalske kunnen. Qamar havde produceret en animeret film, som blev vist for publikum på en storskærm i pausen.

Der var stor applaus til såvel legatmodtagerne, som til koncertens solister, sopranen Elsebeth Dreisig og tenoren David Danholt, som sammen med 45 musikere fra Greve Harmoniorkester under ledelse af dirigent Erik Jørgensen sørgede for at publikum fik en herlig eftermiddag med populære operaarier og uddrag fra glade operetter.

 


Dirigent Erik Jørgensen ledede sine 45 musikere med bravour

 

 

 


350 tilhørere fik en dejlig eftermiddag

 
 

Ændret 29. januar 2012 07:38