Populære operasolister kommer til Køge
(slå computerens højttalere til, hvis der skal klikkes på billedet af Elsebeth Dreisig)

Lørdag den 12. november 2011 får vi en herlig eftermiddag.  Det får publikum også, hvis de altså køber billet til Køge Kultur Fonds opera- og operettekoncert på Hotel Hvide Hus i Køge. Billetterne til kulturfondens opera- og operettekoncert er allerede sat til salg på BILLETnet.

45 musikere fra Greve Harmoniorkester under ledelse af dirigenten, Erik Jørgensen, vil give operasolisterne, sopranen Elsebeth Dreisig og tenoren David Danholt, den musikalske ledsagelse.

Kulturfonden har hentet operasolisterne fra Den Jyske Opera, hvor de i år synger sammen i operaen Don JuanElsebeth Dreisig har rollen som Donna Elvira” og David Danholt  som ”Don Ottavio”. 
Kulturfondens publikum vil bl.a. få lejlighed til at høre populære operaarier og festlige indslag fra bl.a. ”la Traviata”, ”la Boheme”, Franz Lehar og Gershwin.

Koncerten varer ca. 2,5 time inklusive ½ times pause.  I forlængelse af første afdeling vil kulturfonden uddele legater til unge musiske Køge-talenter, og hvis det går, som planlagt, får publikum lejlighed il at høre smagsprøver på de unge talenters kunnen.
Køge Kultur Fonds protektor Hendes Højhed Prinsesse Alexandra zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg er inviteret til at forestå legatoverrækkelsen til de unge talenter.

Elsebeth Dreisig er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos professor Kirsten Buhl Møller og har herudover blandt andet studeret hos Ileana Cotrubas, Ingrid Bjoner, Mikael Eliasen og Jeffrey Goldberg.
Hun har sunget på et utal af scener og har bl.a. sunget mange partier på Den Jyske Opera.  Hun har også sunget på Det Kongelige Teaters operascene, hvor hun bl.a. sunget Antonia i Offenbachs Hoffmanns Eventyr, Musetta i Puccinis La Bohéme og Hanna Glawari i Lehars Den Glade Enke.

David Danholt er også uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har yderligere uddannet sig på Operaakademiet – suppleret med private sangstudier hos sangpædagog Leif Lauritsen og professor André Orlowitz. David Danholt har sunget en lang række partier – bl.a. på Den Jyske Opera, Det Kongelige Teater, Operahuset på Holmen, Den Fynske Opera og flere store operascener i udlandet.  Han har i øvrigt – sammen med sopranen Signe Asmussen – indsunget en CD med de 12 højskolesange, som blev udvalgt til Kulturkanonen i 2006.

Operasolisterne får med Greve Harmoniorkester en særdeles kvalificeret musikledsagelse.
Orkesteret blev grundlagt i 1973 og kendt under navnet Hedelyskolens Orkester, og orkesteret er fortsat tilknyttet Greve Kommunale Musikskole. 

Greve Harmoniorkester er meget efterspurgt og samler mange tilhørere.  Orkesteret har da også modtaget kulturpriser og vundet flere konkurrencer i ind- og udland – herunder også danmarksmesterskabet for harmoniorkestre.

Erik Jørgensen er til daglig leder af Greve Musikskole, og han har selv startet orkesteret – helt tilbage i 1973.  Han er en meget anerkendt dirigent, og har modtaget Roskilde Amts Musikpris og er i øvrigt dirigent for Hjemmeværnets Musikkorps i København.

Billetter sælges på BILLETnet

Hotel Hvide Hus tilbyder en koncertmenu efter koncerten.  Se reklamen nederst til højre.

Elsebeth Dreisig
Elsebeth Dreisig, sopran

David Danholt
David Danholt, tenor

Erik Jørgensen
Erik Jørgensen, dirigent og musikskoleleder

Greve Harmoniorkester
Greve Harmoniorkester

Information om koncertmenu
 

Ændret 04. august 2011 07:47