Ny formand for Køge Kultur Fond

Forhenværende F.L. Smidth-direktør Ib Christensen er den 19. januar 2010 udtrådt af kulturfondens bestyrelse og har dermed også frasagt sig formandskabet. Ib Christensen har igennem 5 år styret kulturfonden med en velstruktureret hånd, men han har nu – successivt – valgt at lukke sine mange bestyrelsesposter ned.

Som ny formand for Køge Kultur Fond er bestyrelsesmedlemmet, Svend Aage Nielsen, Køge, udpeget. Formandsskiftet kommer ikke som noget overraskelse for fondsbestyrelsen, idet arvtageren efter Ib Christensen blev forhåndsudpeget for mere end ½ år siden.
Svend Aage Nielsen er født og opvokset i Køge, hvor han fortsat bor sammen med sin hustru.

Den nye formand for fondsbestyrelsen er et kendt ansigt i Køge, hvor han i en del år arbejdede i firmaet Rambøll’s regionskontor i Køge – et kontor, som Svend Aage Nielsen selv har forestået opbygningen af. Svend Aage Nielsen, der er uddannet som civilingeniør, har nu ladet sig pensionere fra sin post som direktør hos det Rådgivende Ingeniørfirma, Rambøll, hvor han også udgjorde den ene halvdel af direktionen. Efter sin pensionering er Svend Aage Nielsen fortsat som formand for Rambøll Fonden, der blev stiftet i 1971, og som hvert år støtter en række projekter, der strækker sig fra idéudvikling til nødhjælp.

Svend Aage Nielsen var i sine yngre dage en meget aktiv tennisspiller og orienteringsløber, men nu har golfen fået overtaget, og en del af fritiden tilbringes på ”green’en” i Køge.

Svend Aage Nielsen påtager sig formandskabet, netop som kulturfondsbestyrelsen har påbegyndt planlægningen af legatuddelingen og kulturfondskoncerten for 2010. Med formandskabet følger naturligvis også opgaven at overbevise Køge Kommunes erhvervsvirksomheder, forretningsdrivende, banker, m.fl., om at de skal være sponsorer for Køge Kultur Fond. Hotel Hvide Hus, Køge, har allerede meldt sig som den første 2010-sponsor – i og med at hotellet har tilbudt at lægge lokaler, m.m., til i forbindelse med efterårets koncert.


Fhv. F.L. Smidth-direktør, Ib Christensen


Formand for Rambøll Fonden,
Svend Aage Nielsen

 

Ændret 25. januar 2010 20:48