Køge Kulturfonds festkoncert »Made in Køge« blev en kæmpe succes

Bestyrelsen for Køge Kultur Fond havde på forhånd lovet, at årets festkoncert ville blive »et brag af en koncert«.  Vi skal hilse at sige, at braget indfandt sig, da koncerten i går løb af stablen på Hotel Hvide Hus.  Og da de sidste toner efter et par hastigt flyvende timer var klinget af, ville de 325 tilhørere i den stopfyldte sal ikke give slip på musikere og solister.

»Made in Køge« var titlen på koncerten med henvisning til, at alle de udøvende har personlige og/eller musikalske rødder i Køge.  Kulturfondbestyrelsen ville vise, at det frugtbare musikmiljø i Køge har frembragt en stribe rytmiske musikere og sangere, der i dag bevæger sig i toppen af den danske musikscene, kendes fra tv og medvirker et væld af steder på teatre, i musikstudier og gør sig gældende på det rytmiske musikkonservatorium.

Deltagerne i det til lejligheden sammensatte Made in Køge-ensemble har lært at spille på Køge Kommunale Musikskole, på Køge Gymnasium, på musikalsk grundkursus i Køge - det var Joachim Pedersen (kapelmester), Jesper Svejdahl (trompet, keyboard), Nicholas Findsen (bas), Jester Rütkow (trommer), Søren Heller (guitar) samt sangerne Stine Hjelm Jacobsen, Stine Findsen, Jonas Winge Leisner og Anders Ørsager.  De tog publikum med på en vidstrakt rundtur i det musikalske landskab - fra jazz og evergreen, over kvalitetspop til soul/funk og næsten-rock.  Det var en avanceret omgang rundesang, hvor sangerne på skift havde fået lov til at vælge at fremføre nogle af deres favorit-numre - så på forhånd var engagementet sikret.

Og engagementet forstærkedes hurtigt til et niveau langt højere, end den professionelle base, som samtlige udøvere mestrer.  Det smittede til publikum - og eftermiddagstimerne fløj af sted.

Klap og pift
Der blev klappet, piftet og hujet begejstret af for eksempel Stine Findsens forrygende udgave af »Fly Me To The Moon«, Anders Ørsagers suveræne præstation i »Jeg ved det godt«, Jonas Winge Leisners sikre og uforfærdede fremførelse af klassikeren »Body and Soul« og Stine Hjelm Jacobsens fint følte og ubesværede aflevering af Gasolin-musicalnumrene »Kloden drejer« og »Hvad gør vi nu, lille du«.

Bag det hele lagde orkestret med Joachim Pedersen som ankermand et lydtæppe, som på fornem vis bakkede solisterne op.  Ind imellem med soli - både keyboard, trompet og guitar - som fremkaldte spontane klapsalver i salen.

Publikum levede med og havde svært ved at sidde stille under koncerten.  Det gjaldt også dagens hædersgæst, kulturfondens protektor prinsesse Alexandra zu Sayn -Wittgenstein-Berleburg.  Prinsessen rokkede med, klappede og havde helt tydeligt en dejlig eftermiddag i Køge.

Inden musikken gik i gang blev prinsessen og det øvrige publikum budt velkommen af kulturfondens formand, Ib Christensen, der kort fortalte om fondens formål - fremme af kulturlivet i Køge - og gav garanti for, at alle bidrag til fonden ubeskåret går til kulturlivet i Køge.

Tre legater
Ved midten af koncerten foretog prinsesse Alexandra uddelingen af årets legater fra kulturfonden.  Modtagerne, der hver fik 10.000 kroner, var Jens Thomas Larsen, som laver nogle af verdens fineste akvareller med fuglemotiver, Sune Vang Nielsen, som er en meget talentfuld bassist og for tiden går på det rytmiske musikkonservatorium, og Nabiha Bensouda, som er elev på musikalsk grundkursus i Køge og samtidig arbejder på en plade med egen musik.

De to musikudøvende legatmodtagere gav et par flotte numre sammen med orkestret, og Jens Thomas Larsen viste nogle af sine arbejder i en mini-udstilling udenfor salen på Hotel Hvide Hus.

Kulturfondens protektor,
Hendes Højhed Alexandra zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg
var vildt begejstret for koncerten med den rytmiske elite fra Køge

Jesper Svejdahl præsterede fantastiske toner på sin gyldne trompet

Den officielle del af festkoncerten sluttede med fødselsdagssang.  Prinsesse Alexandra har fødselsdag i dag, og det blev markedet med fællessang - Happy Birthday - og overrækkelse af en gave fra fonden.  Gaven var en akvarel af Jens Thomas Larsen.

Da prinsessen havde forladt salen, måtte der et ekstranummer til, for at få publikum til at give slip på musikere og orkester - og dog.  De slap ikke før der var foretaget endnu et par fremkaldelser.

Eftermiddagens konferencier, Lars Nielsen, der foruden at være medlem af fondsbestyrelsen er turistchef i Køge, glædede sig over succesen - og henfaldt på et tidspunkt i turistchef-tanker:

- Hvis jeg kunne få det lille ønske opfyldt, at der stod »Køge« på tv-skærmen hver gang en af disse musikere var i fokus - så ville mit markedsføringsbudget være 1000-doblet, drømte han - og fortsatte henvendt til publikum:

- Det lykkes nok aldrig for mig - men I kan hjælpe til.  Næste gang I ser en af vore musikere på skærmen, så husk lige at sige til venner og bekendte: Han er fra Køge - eller, jeg har lige været til koncert med hende, hun er fra Køge.

pbc-

Kilde:  Dagbladet Køge den 20/11-06

Ændret 21. november 2006 00:35