En sprudlende festkoncert

Der var sprudlende humør og feststemning ved årets udgave af Køge Kultur Fonds festkoncert, som lørdag den 20. november 2004 fandt sted på Hotel Hvide Hus - og det vel at mærke uden at der blev gået på kompromis med kvaliteten.

Tre kongelige Sopraner - i skikkelser af Charlotte Meldgaard, Karen Dinitzen og Pernille Bruun - og Greve Harmoniorkester gav de ca. 300 koncertgæster en stor musikoplevelse med professionalisme, talent og godt humør i højsædet.

Arrangementet fik yderligere overtoner af, at kulturfondens protektor, prinsesse Alexandra zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg og hendes mand, greve Jefferson havde fundet mulighed for at deltage - selv om koncerten i år faldt på prinsessens fødselsdag.

Fødselsdagen blev i øvrigt markeret ved, at publikum, solister og orkester til prinsesse Alexandras overraskelse modtog hende med fødselsdagssang, da hun vendte tilbage til salen efter pausen, hvor formanden for kulturfonden, Erik Nielsen, overrakte en fødselsdagsgave - en Køge-høne skabt af keramikeren Birgit Larsen, Kratgården i St. Tårnby.

Koncertprogrammet var som tidligere år bygget op, så det rummede en lang række elskede og populære stykker fra opera, operette og musical, og harmoniorkestret, der med dirigenten, Erik Jørgensen i spidsen netop har vundet Danmarksmesterskabet for harmoniorkestre, fik lejlighed til at vise formatet i instrumentalindslag, bl.a. udtog af Rodgers The Sound of Music, Gershwins En amerikaner i Paris og Ellerbys Les Halles, fra suiten Paris Sketches.

De tre sopraner var vidt omkring - fra Wagner (Valkyrieridt), over Puccini (La Boheme), Gounod (Romeo og Julie), Bizet (Carmen) og Strauss den yngre (Flagermusen) til Bernstein (West Side Story), Andersson/Ulvaeus/Rice (Chess), og Lumbye (Columbine Polka Mazurka).  De tre sprælske piger sang overbevisende og udsatte nogle gange un­dervejs den "stakkels" dirigent for lidt af hvert i form af appellerende adfærd - Erik Jørgensen gjorde næsten ikke modstand!

For at bøde lidt på de problemer med udsigt til orkester og solister, som en sal uden skrå tilskueropbygning uvægerligt vil give, var solisterne i år udstyret med trådløse mikrofoner, så de ind imellem kunne bevæge sig lidt ned blandt publikum.

Årets donationer blev overrakt som et indslag i koncertprogrammet.  Modtagerne var den unge guitarist Søren Heller, der har lært at spille på Køge Kommunale Musikskole men nu har fokus på Det Rytmiske Konservatorium - samt ægteparret Ulla og Poul Erik Juul, der leder Sct. Nicolai Skoles kor.  Modtagerne fik donationerne overrakt af prinsesse Alexandra, og de kvitterede med musikalske indslag.  Søren Heller og vennen Christian Sjølund spillede Amorada, mens Sct. Nicolai Skoles kor sang "Et helt nyt liv" fra Disneys Aladdin.

Ændret 04 okt 2020 22:17