Ændringer i bestyrelsen

Landsdommer Vibeke Rønne er pr. 1. september 2003 udtrådt af kulturfondens bestyrelse.  Vibeke Rønne, der har haft sæde i bestyrelsen siden kulturfondens start i 1998, har trukket sig, fordi hun har fået bopæl i København.

Som nyt nyt bestyrelsesmedlem er den 60-årige Svend Aage Nielsen, Køge, udpeget.  Svend Aage Nielsen er født og opvokset i Køge, hvor han fortsat bor sammen med sin hustru.

Det nye medlem af fondsbestyrelsen er et kendt ansigt i Køge, hvor han i en del år arbejdede i firmaet Rambøll’s regionskontor i Køge – et kontor, som Svend Aage Nielsen selv har forestået opbygningen af.

Svend Aage Nielsen, der er uddannet som civilingeniør, er i dag direktør hos det Rådgivende Ingeniørfirma, Rambøll, hvor han også udgør den ene halvdel af direktionen. Han arbejder i Rambøll’s hovedsæde, som har base i Virum.

Igennem mange år har orienteringssporten taget mange af Svend Aage Nielsens fritimer – og han er stadig aktiv i Køge Orienterings Klub.  Med alderen er det dog som om, at golfen har fået overtaget, og en del af fritiden tilbringes på ”green’en”.

Svend Aage Nielsen træder ind i kulturfondens bestyrelse på et tidspunkt, hvor han lige kan nå at være med til kulturfondens FEST-KONCERT - lørdag den 8. november på Hotel Hvide Hus.

Det bliver kun ”finjusteringen” af koncerten, som Svend Aage Nielsen kan nå at være med til, idet rammerne for koncerten allerede er på plads.  Der er for længst indgået aftale med dirigent Erik Jørgensen og Greve Harmoniorkester om at levere de musikalske indslag, og orkesteret er allerede i gang med at øve sig - bl.a. på ”Prinsessemarch”.

Også aftalerne med Det Kongelige Teater er på plads. Teatrets operaledelse har givet de to operasolister, sopranen Lise-Lotte Nielsen, og barytonen Per Høyer, fri fra lørdagens forestillinger på Det Kongelige Teater, således at de kan deltage ved kulturfondens festkoncert.  Billetter hertil købes i Køge Boglade, Brogade 15, Køge.

Apropos opera, så er Svend Aage Nielsen ganske godt bekendt med denne genre, og så er han oven i købet ansvarlig for bygningen af det nye operahus i København.

Ændret 08. september 2003 20:34